Változást akarsz?

Akkor cselekedj!

Az elmúlt két hét témáját egy vendégemmel való beszélgetés ihlette. Stílus coaching folyamatban dolgozunk, és a célok megfogalmazásánál őszintén elmondta véleményét, miszerint elege van abból, hogy mindenhonnan az jön, dolgozzunk önmagunkon… Miért kell állandóan dolgoznunk önmagunkon!? És egyáltalán mit jelent ez? 

Abszolút megértem az álláspontját, hiszen ömlik ránk az információ, mit és hogyan „szereljünk meg” magunkon, az életünkön, melyek után joggal érezhetjük még kevesebbnek magunkat. Ez nem kell, hogy így legyen, egyszerűen csak általában nem ismerjük azokat az eszközöket, amivel kihozhatnánk magunkból a legtöbbet.  Akár külsőleg vagy belső világunkban szeretnénk minőségi változást – ezek általában kéz a kézben járnak – érdemes tudatosan és kitartóan dolgozni érte. A ’dolgozni’ alatt értem például, hogy az elméleti sík mellett új célravezető szokásokat, cselekedeteket alakítasz ki magadnak - márpedig egy új szokás kialakításához időre van szükség.

Ebben a blogbejegyzésben cselekvésre bíztatlak, és a megszokott módon, 3 szinten kínálok hozzá tippeket, szakterületemnek megfelelően. 

STÍLUS

Ha „új vért pumpálnál” ruhatáradba, akkor kezdd ezekkel a TM TIPPEKKEL:

1. TM TIPP: Próbáld ki, hogy a kedvenc „hova vehetném még fel ”outfitedet átnevezed „miért ne hordhatnám hétköznap” ruhának. Esetleg változtass a megszokott kiegészítőiden: a gyöngysor és a magassarkú cipő helyét vegye át egy laza fehér ing és egy pár sneakers. De ha szimplán meghagyod elegáns összeállításban, na bumm, maximum néhány szempárral több szegeződik Rád az utcán. 

Tetszett az ötlet és még több „újrahasznosító” tippre vágysz? SOS STÍLUSTANÁCSADÁSOMON rengeteg személyre szabott, önbizalomnövelő tanáccsal látlak el.

2. TM TIPP: Az őszi szezon közeledtével gondold újra kedvenc nyári outfitjeidet! Kapj fel egy bőrkabátot vagy egy farmerdzsekit kedvenc vászonruhádra, vegyél fel egy kötött pulcsit az overálodra, és máris indulhatnak a csípős őszi reggelek.

CSELEKEDJ! Nézz körül webshopunkban a rendkívül KEDVEZMÉNYES és az ÚJ őszi kollekciókért - folyamatosan kerülnek fel a legújabb izgalmas darabok.

MEGVALÓSÍTÁS

Bizonyára már te is túl vagy a nagy nyári pihenésen és új lendületet véve majd kicsattansz az életerőtől. Évről évre azonban gyakori jelenség, hogy eltelik egy-két hét, és rájövünk, minden változatlan, ismét abban a bizonyos mókuskerékben érezzük magunkat. Aztán nőként alig várjuk, hogy túl legyünk az évvégi hajtáson, reménykedve abban, hogy az újév majd más lesz. Bevallom meguntam ezt a metodikát és magtanultam, hogy soha nem késő fókuszáltan cselekedni, az utolsó pillanat is pillanat, hogy elérjem céljaimat.

Ha neked is eleged van a reménykedésből, és kíváncsi vagy miben és hogyan lehet másképpen, akkor jelentkezz a kizárólag kis csoportos MINI WORKSHOPOMRA, és megmutatom, én hogyan csinálom.

GONDOLKODÁS

Cselekedj, írtam már többször is e bejegyzésben. Azonban mielőtt fizikai megvalósításba kezdesz, érdemes az elméleti síkon is „rendet tenni”. Ehhez hoztam néhány, saját használatban lévő eszközt számodra:

TM TIPP, AHOGY ÉN CSINÁLOM: a nap folyamán csendben, többször szeretetteljesen monitorozom a testi tüneteimet, érzésvilágomat, mert ha ismétlődő negatív érzések keletkeznek bennem adott szituációkban, akkor a szokásos reflexből jövő reakciómnak időben STOPOT tudok mondani, és megváltoztathatom a hozzáállásomat.

2. TM TIPP: Mikor érzem magamban a zűrzavart, első kérdésem: „Most mi a bajom úgy igazán?” A több, mint 10 éves önfejlesztési utam elején mintha egy durcás kisgyerek válaszolt volna, és sorolta, kivel, mivel van baja. Aztán szép lassan megtanultam felnőttként kérdezni és felelős felnőttként válaszolni magamnak – a gondolatainkat csak mi halljuk, érdemes őszintének lennünk. Ebben a folyamatban segítségünkre lehet, ha első körben csak az aktuálisan „legégetőbb” változtatást igénylő életterületre fókuszálunk. Ahol fókusz van és megtesszük a szükséges lépéseket, ott rend keletkezik előbb vagy utóbb.

3. TM TIPP: Ruhaválasztásaimnál időnkét felteszem magamnak a „mit és hogyan csinálhatnék másképpen?” kérdést. Azt szokták mondani, hogy „ne gondoljuk túl” outfitjeinket – én arra bíztatlak, hogy igenis „gondold túl”. Túl annál, ami megszokott, elvárt, elfogadott, hétköznapi...

Bátran öltözz önmagadnak, hidd el, az önazonosságtól nőni fog az önbizalmad, ezt pedig mások is elismerik majd.

Ismerős az érzés, hogy mikor belevágnál új dolgokba, eluralkodik rajtad a bizonytalanság, és mások visszahúzó véleménye cseng a füledben? Félsz, mi lesz, ha nem sikerül, és kiderül, nem vagy elég jó? Tarts velem és egy támogató női közösséggel szeptember 18-i STÍLUS KLUB estemen, hogy megtudd, hogyan építhetsz önbizalmat és hogyan vértezheted fel magadat a változás útján!

Figyeld felületeimet, hiszen ettől a héttől új témával érkezem. Ha pedig értékesnek ítélted ezt a blogcikket, és szeretnél még olvasni tőlem, iratkozz fel hírlevelemre!

Szeretettel, Móni

 
Tánczos Mónika stíluscoach