„Valamilyen könnyű ruhát szeretnék…”

Ezeken a forró, fülledt nyári napokon szerintem mind ugyanarra vágyunk… Igen, egy jeges koktélra, árnyékot adó pálmafákra és a tenger békés morajlására, na de az életünk ennél összetettebb. A feltöltődést adó pihenésen felül dolgozni járunk, különféle meghívásoknak teszünk eleget, és szükség van az alkalomnak megfelelő outfitekre is.

Most mutatok Nektek néhány „hűsítő” tippet a lezserség, könnyedség jegyében. Nem tapadnak, nem „szigetelnek”, csak lágyan követik a test vonalát vagy éppen lazán omlanak a föld felé.

RUHA

A könnyű vászonból és lágyesésű selyemből készült ruhák tökéletesek könnyed nyári viseletnek. A nőies szabásvonalak, maga a kelme puhasága és adott esetben a minta finomsága romantikus hatást keltenek. Ezek a ruhák lágyan ölelik körbe a testedet, a hétköznapokon is csinos megjelenést kölcsönözve.

EXTRA TIPPEM: miért ne viselhetnéd „csak úgy”? Mi tart vissza?  Bátran ragyogj királynőként, amikor éppen erre van affinitásod! Engedd, hogy magával ragadjon a légiesség érzése.

FELSŐ

Túl bőnek találod a felsődet, mégis jó lenne, ha nem tapadna Rád? Tűrd be a derekát, vagy legalább az eleje részt, akár szoknyát, akár nadrágot viselsz, így lesz egy kis játéka az anyagnak, mégsem fog zavarni a laza vagy oversize szabás. Plusz a derekad is kap egy kis hangsúlyt, illetve a lábaidat is optikailag megnyújtod vele.

EXTRA TIPPEM: nem szereted betűrni a felsőrészedet? Nézd meg csütörtöki videómat Facebook oldalamon, erre is mutatok néhány trükköt!

NADRÁG

Az elmúlt időszakban a szűkszárú nadrágok uralták a trendeket, hozzászoktunk ezeknek a viseléséhez.  Az utóbbi években azonban egyre nagyobb teret hódítanak az olasz és a magyar kollekciókban a bőszáru, úgynevezett palazzo vagy culotte nadrágok (a palazzo hosszúszárú, a culotte a ¾-es verziója). És hát legyünk őszinték, 35°-ban jobban is esik, ha nem feszül szorosan a combunkra a nadrágunk, ugye?

EXTRA TIPPEM: hogy tested arányai kiegyenlítődjenek, a nadrág bő szárát ellensúlyozd egy szűkebb szabású vagy rafináltan csomózott felsőrésszel. De ha tanácstalan vagy, hogy a testalkatod arányait milyen szabásvonalakkal, ruhadarab kombinációkkal tudod látványos és stílusosabb formába hozni, vagy jól jönne egy azonnali válaszokat adó öltöztetőnő, akkor válaszd az SOS stílustanácsadás szolgáltatásomat. 

Figyeld felületeimet, hiszen folyamatosan izgalmas témákkal várlak. Ha megosztod ezt a blogcikket, megköszönöm, és ha több tartalmat szeretnél olvasni tőlem, iratkozz fel itt hírlevelemre!

Szeretettel, Móni

 
Tánczos Mónika stíluscoach