Megfelelés helyett hogyan csináld könnyedén

A kész jobb, mint a tökéletes - mondják sokan. De mikor van kész, ha még nem tökéletes? Mikor kell abbahagyni, hogy még mindenkinek jó legyen? Van egy jó hírem: ha ezek a kérdések felmerültek benned, akkor nagy valószínűséggel érezted már a saját bőrödön a maximalizmusod kimerítő hatásait, és szeretnél ezektől gyorsan megszabadulni. 

Biztosan ismerős neked is az érzés, amikor egész héten hajtasz a munkahelyeden, az  ügyfeleidnek munkaidőn túl is segítesz, közben a család minden tagjának a kedvében jársz, igyekszel szórakoztató társaság lenni, jól kinézni, és próbálsz még önfejleszteni is - hidd el, ez a mai, gyorsasághoz edződött világban óriási teher egy nő számára. Ráadásul a napok közben megállíthatatlanul repülnek, miközben mi azt érezhetjük, hogy ott ragadtunk egy állomáson arra várva, hogy valaki elismerje a  sokszor erőn felüli teljesítményünket. 

A tökéletességre való törekvés, a félelem attól, nem vagyok elég jó, és még ki tudja mennyi ki nem mondott mumus - összefoglaló nevén megfelelés - anyának, kollégának, gyereknek, szomszédnak… - észrevétlen darálja fel a kreativitásunkat, szabadságunkat, életerőnket… 

Olvasd tovább ezt a blogot és nézd, hallgasd meg az ajánlott anyagaimat, melyeket neked készítettem, hogy már most nyáron elkezdhesd felépíteni külső - belső szabadságodat, és a megfelelni akarás helyett  azt érezd, elég vagyok. 

Minthogy privát szolgáltatásaimon is 3 szinten dolgozunk vendégeimmel, ennek megfelelően ebben a blogbejegyzésben is 3 megközelítésből kínálok számodra tippeket, hogy megtapasztald a KÖNNYEDSÉG érzését.

GONDOLKODÁS

Te tudod, hogy hova szeretnél eljutni 5 év múlva? Hogy honnan indulsz, és milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy el is érd a vágyott állapotot? Mi hátráltat igazán abban, hogy tegyél egy lépést céljaid irányába? Sokszor hajlamosak vagyunk illúzióra épülő biztonságérzetünk okán figyelmen kívül hagyni szívünk jelzéseit, és hallgatunk inkább másra, tudattalanul is áthárítva a felelősséget saját életünk felett. Látszólag mindent csinálunk, rohanunk, semmire nincs idő, de valahogy nem jön az elégedettség érzése, hogy ’köszi, jól vagyok, én és az életem’. Persze elégettek is lehetnénk azzal, amink van, de oly sokan mégsem érezzük  jól magunkat. 

Ebben a részben azt javaslom, nézz szembe önmagaddal, a jó és a rossz oldaladdal egyaránt, minden erősségeddel és gyengeségeddel, és önostorozás helyett kovácsolj belőlük előnyt. Majd ezekre támaszkodva cselekedj, tedd egyik lábad a másik után.

Egy kis támogató erőre lenne szükséged, egy „löketre”, ami megadja a kezdő lépést, hogy megtapasztald a könnyedség érzését? Várlak Access Bars manuálterápiás kezelésemre, mely segíti a testi-lelki tisztulást. 

STÍLUS

Praktikum és könnyedség… ezek gyakran elhangzó hívószavak, amikor öltöztetem a hölgyeket. Ehhez készítettem egy kis ötlettárat az alábbiakban, tudván, ma rendkívül könnyű elveszni a ruhák tengerében. 

Természetes, hogy ebben a nyári forróságban másra sem vágyunk, minthogy a ruhánk „ne tapadjon”, „ne feszüljön”, inkább keltse a „szinte semmi” érzetét. Csak lengjen körbe, legyen szó a munkával teli hétköznapokról vagy egy különleges alkalomról. És ott a másik szempont, hiszen azt is szeretném, hogy jól variálható legyen a ruhatáram, mindig más – más énemet megmutatva és önazonosságomat támogatva csinos látványt nyújtsak. 

Nézd meg az élő bejelentkezésemet, és próbáld ki az extra tippeket! Szó lesz benne: mit – mivel – hogyan, natúrban, felékszerezve, csinosan, nőiesen vagy éppen lazán és vagányan…

Ha még nem láttad előző blogbejegyzésemet, abban is rengeteg kézzelfogható, akár azonnal bevethető ötletet találsz a lezser nyári öltözködéshez. Csak egy kattintás, és másnap már ki is próbálhatod valamelyik tippemet.

Válaszd az SOS stílustanácsadást, ha gyors megoldásra, azonnali válaszokra van szükséged! 

MEGVALÓSÍTÁS

Ehhez a részhez nem írnék sokat, inkább nézd meg a Vetkőző sorozatom múlt heti részét, amiben arról mesélek, hogy egyik vendégem története milyen óriási horderejű  felismeréseket hozott számomra is.

Úgy érzed, hogy egyedül nehezen megy a változás/változtatás? Ér segítséget kérni, hogy könnyebb legyen az út! Kérj időpontot új, 20 perces ingyenes konzultációmra, ha bizonytalan vagy, hogy a problémáid megoldásához egy gyors segítségre lenne-e szükség vagy egy komplexebb együttműködés hozná el a várva várt eredményt.

Figyeld felületeimet, hiszen ettől a héttől új témával érkezem. Ha pedig értékesnek ítélted ezt a blogcikket, és szeretnél még olvasni tőlem, iratkozz fel hírlevelemre!

Szeretettel, Móni

 
Tánczos Mónika stíluscoach