5 + 1 hasznos tipp, hogy ne vessz el a ruhaválasztásban!

Legutóbbi élő bejelentkezésemben, melyet az Instagram oldalamon követhettél, olyan praktikus tippekkel láttalak el, melyeket akár ruhaválasztás során, próbálgatás közben vagy a mindennapi outfited összeállításánál is hasznosíthatsz, hiszen a metódus egészen hasonló – a lényeg, hogy felszabadultabban érezd magad a bőrödben.

A lenti linkre kattintva vissza tudod nézni videómat, de hogy profi tippjeim mindig kéznél legyenek, egy kivonatot is hoztam számodra a videóban elhangzottakról. Tudod, ne higgy el nekem semmit, de egy próbát mindenképpen megér…

5+1 check list, hogy biztosan el tudd dönteni, jól áll-e a próbált outfit

1. Ne utasítsd el csípőből, ami kicsit is tetszik!  Ne egy részletét ragadd ki a ruhának, amiért fel se próbálod! Nem szereted a kerek nyakkivágást? Túl bő az ujja vagy egy kicsit vad számodra a mintája? Kísérletezz, próbálj ki valami mást, eddig szokatlant – lehet, hogy a kedvenc új ruhadaraboddá válik, és többé le se akarod venni. 

2. Helyezd mindig konszenzusba a kiszemelt ruhadarabot – úgy próbáld fel, mintha az utcán jelennél meg benne! Pl. a nadrágot ne csak önmagában nézd meg, hanem vegyél fel hozzá egy hozzá illő felsőt és cipőt is! Hajtsd fel a szárát, tűrd be a felsőt, igazítsd el magadon a darabokat! Már ott, az üzletben rakd be egy outfitbe, és kérdezd meg a tükörképedtől: Ki az a nő, aki élni akar bennem? Teljesen más lesz az összhatás, ha komplett szettben gondolkodsz, mintha csak random magadra kapnád.

3. Vedd figyelembe a természetes adottságaidat, és játssz, próbálkozz, mi más lehetséges még! Figyeld az arányokat és a képet, amit a sziluetted kirajzol a viselt ruhák által! Függőleges irányban kövesd az 1/3 - 2/3 arányt, ez harmonikus a szemnek. Hangsúlyozz, és csalafinta trükkökkel rejts, saját adottságaidnak megfelelően!

4. Legyél tisztában a céljaiddal, merthogy nemcsak a karcsúsítás lehet a cél!  Szakmaiságod, személyes branded, stíluskaraktered megerősítése, nőiséged erősítése más – más stratégiára épül. Pl. a nőiségedet vagy a csökkent önértékelésedet az évek alatt megszokott és beváltnak vélt tipikus szabásvonalú farmer vagy gumis aljú felső nem fogja támogatni. Egy kis (vagy nagy) változtatás, az újdonság varázsa azonban csodákra képes – ne félj játszani a lehetőségeiddel, és vesd be kreatív energiáidat! 

5. Tudomásul kell venni, hogy minden változik, a testünk és a lelkünk is egy utat jár be, de ez nem azt jelenti, hogy törvényszerűen „aszaltabbnak”, öregebbnek kell kinézni. Biztosan voltál már osztálytalálkozón: van, aki 20 évvel ezelőtti önmagát hozza, van, aki pedig újjászületett ez idő alatt. A lényeg, hogy a belsődet kövesd, ismerd meg azt, aki éppen vagy. A vásárlás ne impulzív legyen, inkább egy átgondolt, szeretettel teli választás. A régi agyoncsépelt sztereotípiákat pedig „dobd el” – olyan választásokat hozz, amikben szárnyal a tested és a lelked, amik adnak, nem pedig elvesznek!

+ 1. Mielőtt újdonságokat vásárolnál, játssz egy kicsit már meglévő ruhadarabjaiddal! Engedd, hogy szabadon szárnyaljon a kreativitásod, hiszen itt most nincsen tabu – de azért a mintát mintával kombinációkkal bánj csínján! Állíts össze olyan vagány outfiteket, melyekre korábban nem is gondoltál – meg fogod látni, mennyi fantáziadús lehetőség rejlik a szekrényedben. Így már könnyebb lesz az újdonságokat is beépíteni a ruhatáradba, hiszen automatikusan jól variálható, kihasználható darabokat fogsz beszerezni.

Amennyiben tetszettek a tippjeim, de úgy érzed, még több szakmai támogatásra lenne szükséged, hiszen gyökeres változásra vágysz, hogy meglásd külső és belső szépségedet egyaránt, gyere el stílusterápiára! 

Egy élet- és stílusalakító challenge-re invitállak, mely egy fantasztikus utazás kezdete lehet önmagad felé, tele a maga bizonytalanságaival és buktatóival, de hidd el, az új, szívből alakított élet/stílus mindig meghozza a gyümölcsét. 

A részleteket a linkre kattintva találod!

„…mert jó szeretni és szeretve lenni!”

Tánczos Mónika

Önismereti és stílus coach