Miben áll egy nő vonzereje? 

Mit gondolsz, miben áll egy nő vonzereje? Mitől mondjuk egy nőre, hogy vonzó, jó a jelenlétében lenni?

Ha engem kérdezel, szerintem mindenkiben ott a varázslat, ez minden nőben, nőnél egyedülálló, az eredője talán ott van, hogy mennyire képes szeretni önmagát - és ez mára már elég szlengesen hangzik, sajnos – de erről biztosan írok még egy következő blogcikkben.

Joggal kérdezheted, ha mindenkiben ott van ez a különleges “csillámpor”, akkor miért olyan kevesen mernek élni varázserejükkel. Nincs itt semmiféle titok… egyszerűen van, akinek az ereiben csörgedezik, szerencsésebb csillagzat alatt született, másnak viszont keményen meg kell dolgoznia érte. És valljuk be, nem igazán szeretünk a gyengeségeinkkel, félelmeinkkel, sebezhetőségünkkel szembenézni, főleg, ha ezzel még tartósan foglalkozni is kell.

Na de ha te vagy olyan bevállalós - már pedig miért ne lennél, hiszen most is ebben a témában olvasol - és mégis belevágnál az önfejlesztésbe, akkor érdemes azt az önismerettel kezdeni, ez lehet az, ami tartósan támogat a magabiztos, sugárzóan csinos nővé válás útján.

Hogyan fejleszthető az önismeret? A megszokott módon, három megközelítésből kínálok most számodra expressz tippeket, milyen módszerek mentén haladva tanulhatsz meg eljutni saját, mágikus vonzerődhöz.

STÍLUS

Hogy mitől lehet valaki vonzó a ruhái által, arra nincs egységes séma. Mindenkinek magának kell következetesen kiválasztania, saját önismeretére hagyatkozva, kivé, mivé kíván válni megjelenésén keresztül. Azt gondolom, nem az tesz vonzóvá, ha mindent „kirakunk a kirakatba” vagy csakis a legújabb trendeket és márkákat viseljük. De az sem lehet célravezető, ha csak a takargatás és rejtőzködés van a fókuszban.

Amennyire esetleg félsz attól, hogy mit mondanak rólad mások, annyira vonzó tud lenni, ha nem idomulsz bele az utcaképbe. Nem tucat ruhákat viselsz, hanem olyan darabokat, melyek egyediségedet, egyéniségedet hangsúlyozzák. Mikor felszabadult vagy, akkor az emberek is szívesen kapcsolódnak hozzád. Szóval érdemes nézőpontot váltani és valami újat is kipróbálni.

1. TM TIPP: Ha a nőiességedet, mint vozerődet, hangsúlyoznád, akkor semmi esetre se egy szorosan a testhez tapadó, „cuppanó” ruhában, miniszoknyában, mély dekoltázzsal vagy eltúlzott sminkkel tedd. Sokkal ízlésesebb, kifinomultabb egy térd alá érő, finoman alakot követő, időtálló fazon diszkrét dekoltázzsal, mely véletlenül sem kelti a „közönségesség” érzetét. Ne felejtsd, a NŐ vonz, csábít, nem pedig hódít!

2. TM TIPP: Ha bevállalósabb vagy és a klasszikus szabásvonalat bohém, élénk színvilággal társítod, biztosan magadra vonod a fürkésző szempárokat. Amire ügyelj, hogy a feltűnő színt egy semlegesebb bázis színnel tompítsd, és hozzá visszafogottabb kiegészítőket válassz. Kivéve, ha imádsz színekben és látványosabb darabokban tobzódni.

3. TM TIPP: Vonzó lehet önmagában egy statement ékszer viselése is. Ebben az esetben ez az a darab, ami a szolidabb öltözéked „koronája” lesz, szó szerint ezzel ékszerezed fel megjelenésedet.

4. TM TIPP: Éppen pocsék kedved van és legszívesebben belebújnál egy zsákba? Ilyenkor van szükség a legnagyobb „turbó hatásra”. Önbizalomépítő és magabiztosságot ad, ha összekapod magad, és valamelyik csinosabb, extrább, szebb, puhább, drágább, szexibb, dögösebb… outfitedbe bújva lépsz ki otthonod ajtaján. Akár látványos hatást kelt, vadóc lázadó énedet villantja meg vagy klasszikusan elegáns stílusodat emeli ki, mellőzze a sallangokat, hiszen pontosan „természetességedben” kell, hogy erősítsen.

Ami biztos, a szabadságod belülről fakad, az eszközöket pedig adni tudom hozzá. Nézz körül a webshopban, ahova folyamatosan töltjük fel az olasz Rinascimento márka legújabb termékeit.

Melyik darab állna neked a legjobban, mit válassz, hogy az alkati adottságaidból a szebb részek kapjanak hangsúlyt? Gyere el a személyre szabott ’Építsük fel életed ruhatárát!’ egyéni konzultációra, és közösen feloldjuk a sztereotípiákat, melyek nem engednek úgy igazán kibontakozni.

MEGVALÓSÍTÁS

„Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni…” hangzik el a dalban. Vallom, hogy a „mozdulatlan csend” nem mindig elég, előbb – utóbb cselekedni is kell, ha konkrét eredményeket szeretnénk megtapasztalni. Na de vannak időszakok, amikor nem mindig érezzük magunkban a bátorságot, belső motivációt és tüzet, hogy megtegyük a soron következő lépést, de sebaj, ilyenkor jöhetnek a “segédanyagok”.

TM TIPP: Hallgass zenét! Hallgass viszonylag huzamosabb ideig összehasonlításként két, teljesen különféle stílusú zenét. Először válassz egy melankolikusabb, a lélek mélyére ható, szomorkás dalt, és figyeld meg, hogyan hat a közérzetedre. Aztán próbáld ki ugyanezt egy ritmusos, pörgős, dinamikus zenével is, egy olyannal, amire a tested ösztönösen mozogni kezd. 

Milyen változást éreztél magadon? Melyik mit váltott ki a testedből? A hangulatodban hozott változást? Milyen érzések jelentek meg benned? Ha téged is pozitívan energetizált az ütemes, pörgős zene, akkor gondolj csak bele, ez az állapot milyen felemelő hatással bír a munkahelyi környezetedre, családodra, barátaidra, arról nem is beszélve, mennyivel könnyebben veszed a napi akadályokat.

Ha viszont elfáradtál és „elcsendesedésre”, könnyed stresszmentesítésre vágysz, ajánlom az Access Bars kezelésemet! Foglald le a helyed az alábbi linken, és hívni foglak, hogy megtaláljuk a megfelelő időpontot!

GONDOLKODÁS

Mint korábban írtam, meggyőződésem, hogy a vonzerő fejleszthető, és reális önismerettel rendkívül nagy változás érhető el. A vonzerő nem fekete vagy fehér, annyiféle vetülete létezik, ahányféle személyiség, sőt váltakozhat is annak ereje, hangulata, minősége. Mikor megadod magadnak az engedélyt a láthatóságra, akkor tudatossággal, idővel átélheted a kisugárzásod áldásos erejét.

1. TM TIPP: Természetesen, a belső magabiztosság mellett, fontosak a külső jegyek – legyen ápolt a frizurád, a bőröd, viselj egy kis sminket… Apróságok, mégis erőt adó részletek, amelyekből nemcsak látszik, hogy odafigyelsz magadra, hanem az erre fordított idő az öngondoskodást, önelfogadást alapozza belső világodban. Ez lehet, hogy igényel egy kis átszervezést a napirendedet illetően, azonban a testedre fordított szeretetteljes figyelem segíthet, hogy a ruháid méretcímkéje vagy márkajelzése ne legyenek befolyásoló tényezői vonzóságod megítélésének. Természetes testi adottságaidat elismerve, nem megítélve érdemes gondolni lehetőségeidre.

2. TM TIPP: Kommunikációnk több, mint 90% nonverbális, azaz szavakon túli. Figyeld meg magad különböző szituációkban, milyen jellemző testhelyzeteket veszel fel, milyen folyamatok zajlanak benned ilyenkor, mert nem csak a külvilág olvassa ezeket az üzeneteket, hanem számodra is “útirányt” mutathatnak. Pl. keresztezed a lábaidat és összefűződ a karjaidat vagy tekintetedet a beszélgető partnered felé fordítva felszabadultan beszélgetsz? Ha az előbbi, akkor tudd, mindig van más választásod: lezárhatod a beszélgetést, témát válthatsz, kérdezhetsz, de sokszor annyi is elég, ha egy új, nyitottabb testtartást veszel fel.

És ha már “Megvalósítás” szekció, akkor próbáld ki a fentieket, és az olvasást befejezve, a legelső beszélgetésnél figyeld meg magadat! Ha van kedved, engem is érdekelnek a tapasztalataid vagy a saját, már bevált technikáid, így írd meg nekem ezeket, akár anonim módon, hátha másoknak is erőt adnak a változáshoz! Email: studio@tanczosmonika.hu

3. TM TIPP: Ismerd fel a határaidat, ez is az önismeret része! Sokszor nehéz felismerni, belátni, hogy elfogyott az erőnk, energiánk és eljött az ideje akár a semmittevésnek is.  Kérlek, ne higgy el nekem semmit, csak próbáld ki, hogy milyen hozadéka van annak, ha megengeded magadnak, hogy pihenj, töltődj vagy beiktass egy mozgásformát! Az korántsem vonzó, ha a benned felgyülemlett feszültséget tudattalanul is másokra árasztod.

4. TM TIPP: Tűzz ki célokat magad elé, legyenek terveid, amikért szívvel – lélekkel menni tudsz!  Lehet, hogy nem éred el soha vagy legalábbis nem abban a formában, ahogy tervezted, de a törekvés, amit álmaid irányába teszel, formálja lényedet. A változás pedig mindig vonzó, olyan „életszagú”.

Ha vágyod a változást, érzed magadon, hogy szükséged van a megújulásra, fejlődni szeretnél, de nem találod az utat, merre indulj, gyere el 'Ingyenes konzultációmra', és segítek megtalálni az irányt önvalódhoz.

Figyeld felületeimet, hiszen jövő héttől már egy új témával érkezem. Ha pedig értékesnek ítélted ezt a blog cikket, és szeretnél még olvasni tőlem, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Szeretettel, Móni

 
Tánczos Mónika stíluscoach