Érezd jól magad!

A napokban Budapesten dolgoztam, és egy kávézóban ülve felfigyeltem két hölgy beszélgetésére. Az egyik láthatóan maradék önbizalmáért küzdött munkahelyi kihívásai miatt, míg a másik hölgy lelkes tanácsadásba fogott, és sorolta, mit kellene csinálnia, éreznie, gondolnia barátnőjének. Természetesen az ilyenkor oly tipikus mondat is elhangzott: „A legfontosabb, hogy Te jól érezd magadat!” Ez így rendben is van, de felmerült bennem a kérdés: én HOGYAN érezhetném jól magamat hasonló szituációban, amikor tele vagyok bizonytalansággal, frusztrációval, feszültséggel, negatív érzelmekkel? Erről már persze nem igazán szokott szólni a fáma…

Talán neked is ismerős a helyzet, amikor egy hozzád közel álló tanácstalan helyzetben van, és szinte kötelezően – mert ugye, aki ilyenkor nem mond okosságokat, az biztosan érzéketlen is – elkezdesz tanácsadó szerepben tündökölni. Ilyenkor általában sorolni kezdjük a tipikus okosságokat, amit valahol, valakitől már hallottunk. Viszont ilyenkor pont azt nem vesszük figyelembe, aki velünk szemben ül, mert elfelejtjük megkérdezni - a nagy együttérzésünk bizonygatása közepette -, hogy a másiknak mire is van valójában szüksége. Okosságokat szeretne vagy azt, hogy szeretetteljesen figyelj rá, egy jó szóra, ölelésre vágyik éppen, de ha pontosan rákérdezel, talán neked sem megy el annyi energiád feleslegesen…

Én most saját szakterületemről állítottam össze Neked egy komplex gyakorlatsort, ami nem veszi el sok idődet, és bármikor bevetheted, ha jobban szeretnéd érezni magadat a bőrödben.

GONDOLKODÁS

Nézz meg egy inspiráló filmet! Lehet ez humoros vagy lelki töltődést adó, az élet nagy igazságait taglaló vagy látványban gyönyörködtető történet. Észrevetted már, hogy amikor egy számodra izgalmas filmet nézel, akkor a tested mozdulatlan lesz, a légzésed pedig lelassul? Ilyenkor az agy nem tudja a szokásos gondolatokat pörgetni, mert egyszerre egy dologra képes koncentrálni. Hogy mire figyeljen, te is tudod irányítani.

Filmajánlatom most a Szex és New York 2. része.

A lányok Abu Dhabiban vakációznak, és a konvenciókon túlmutató, a karakterek egyéniségét tükröző ruhakölteményeket viselnek. Történjen bármi, ők ezekben a ruhákban felszabadultak, méltóságteljesek, elegánsak és emberiek egyben. Vállalják a fájdalmaikat, esendőségüket, és azon vannak, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben. Nekem legalábbis ez a benyomásom…

Te mit gondolsz? Milyen gondolatébresztő filmet ajánlanál nekem?

Ha te is szeretnéd végre jól érezni magadat az életedben, de nem tudod, hogy egy gyors segítség vagy egy komplexebb együttműködés hozná el a várva várt eredményt, akkor kérj időpontot INGYENES 20 PERCES KONZULTÁCIÓRA!

STÍLUS

A social media felületeimen outfit inspirációkkal és gyakorlati tippekkel látlak el, hogy bármilyen nyári programra készülsz, ne kelljen a szekrény előtt állnod töprengve, milyen öltözéket válassz. Tudod, hogy miért tartom ezt fontosnak a munkámban? Mert úgy vélem, ha tudatosságot viszünk stílusunk kialakításába, nemcsak a látványt, hanem a belső attitűdöt is képesek vagyunk pozitívan megváltoztatni.

Ha pedig nem szeretnél felesleges darabokkal hazatérni a nyári leárazások közepette, jelentkezz be egy 'ÉPÍTSÜK FEL ÉLETED ALAPRUHATÁRÁT!' szolgáltatásra Stúdiómba!

MEGVALÓSÍTÁS

Dolce far niente – az olaszok kifejezése az édes semmittevésre. Nem az a lényeg, hogy egyedül kiülsz-e a teraszra olvasni egy könyvet vagy a családoddal megmásszátok a Kilimandzsárót. A falat bámulva, meditálva és az „érezd jól magadat” traktust mantrázva nem történik meg a tartós változás…

Miért? Mert az „érezd jól magad” felszólítást gyakran összetévesztjük a megszokott biztonságossal, ami együtt járhat a kényelem érzésével. Azonban a változás kulcsa a „kerítésen kívül” lesz. Amikor olyan dolgokat teszel és választasz, amit előtte nem, akkor lehetőséged lesz újabb erőforrásaidat, képességeidet felfedezni. Ez azért nagyszerű, mert a cselekvés során szerzett tapasztalatod lesz az, ami erőteljesen hozzájárul önbizalmad építéséhez. Légy nyitott és kíváncsi az újdonságokra!

Ha elengednéd az önkorlátozó hiedelmeidet, a stresszt, és megtapasztalnád a könnyedség érzését, várlak Access Bars manuálterápiás kezelésemre, mely segíti a testi-lelki tisztulást.

Figyeld felületeimet, hiszen jövő héttől már egy új témával érkezem. Ha pedig értékesnek ítélted ezt a blog cikket, és szeretnél még olvasni tőlem, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Szeretettel, 

Móni

 
Tánczos Mónika stíluscoach