Kritika helyett hogyan kezdd el szeretni magadat?

Mi nők hajlamosak vagyunk a hibáinkra koncentrálni… túl nagy, túl kicsi, túl lapos, túl kerek, túl széles, túl keskeny… és még hosszan sorolhatnám. 25 éve öltöztetek hölgyeket, de nem találkoztam még olyan Nővel, aki elsősorban külső vagy belső erőforrásait, erősségeit hangsúlyozta volna önnön magáról nyilatkozva. A jó hírem, hogy ez a „lehúzó” hozzáállás, nézőpont fejleszthető, és az önbizalom növelhető, ehhez nem kell mást tenned, mint elköteleződni a változás mellett, konkrét célokat megfogalmazni, és cselekedni önmagadért.

Bár elérkeztünk 2023 utolsó negyedévéhez, tudd, még nincs késő, még van időd tenni az álmaid megvalósulásáért! Hogyan csináld? A megszokott módon, 3 szinten kínálok hozzá tippeket, szakterületeimnek megfelelően.

STÍLUS

Ha reggel gyorsan el akarsz készülni, és aztán egész nap jól érezni magadat a bőrödben, olvasd el tippjeimet, hogyan válassz magabiztosan ruhát!

1. TM TIPP: az „ápol és eltakar” nem lehet elég szempont egy mai nő számára – ez nem elegáns vagy emelő gondolkodás.  Annyi, de annyi lehetőség van, érdemes inkább arra fókuszálni, hogy mi az, amit kiemelhetnénk. Ez lehet egy egészen egyszerű dolog is, pl. feltűröd az inged ujját, hogy látszódjon a szép csuklód vagy egy laza övvel a hosszú lábaidra tereled a figyelmet. Biztos vagyok benne, hogy rajtad is van olyan dolog, amit büszkén megmutathatsz.

2. TM TIPP: Legyenek a számodra inspiráló női példaképeid fotói a szekrényed ajtajára tűzve, hogy a reggeli ruhaválogatás közben ne bizonytalanodj el stílusodat illetően.

3. TM TIPP: Ha basic darabokból áll a ruhatárad, de szeretnél valami izgalmat, lendületet vinni bele, viselj színes vagy látványos kiegészítőket.

4. TM TIPP: Rosszul indult a napod? Mutasd meg, milyen dögös és belevaló Nő vagy, viselj olyan darabokat, melyek ezt az érzést erősítik benned.

Támogasd az önbizalmadat modern eleganciával! Hogyan csináld? Gyere el október 16 – án a Stílus Klubba, ahol ehhez adok további ötleteket, tippeket, és találkozhatsz a téma iránt hasonlóan érdeklődő nőtársaiddal is!

MEGVALÓSÍTÁS

Neked van olyan álmod, amiért hajlandó vagy mindent megtenni, nemcsak csinálgatni, hanem úgy igazán beleállni és lelkesedni érte? Nem olyanra gondolok, amivel évek óta csak sztorizol a fejedben, hanem amiért el is indulsz, és megvalósítod.

Bevallom, én sokáig nem találtam meg magamban ezt a lelkesítő érzést.  Sokat tanultam, kitartóan tettem a dolgomat minden nap, mégsem éreztem azt az elégedettséget, amit vártam a munkámért cserébe. Azt tapasztalom, ezt megfogalmazni sokunknak feladat, hiszen nem így lettünk nevelve, nem így szocializálódtunk: „a kemény munka hozza meg a gyümölcsét”, „te csak tanulj, az visz majd előbbre az életben”, „a tehetség kevés, gyakorlás is kell”.

TM TIPP: Ha úgy érzed, valamiféle változásra vágysz, de nem tudod pontosan meghatározni, mi tenne boldoggá, akkor kezdj el kis lépésekben gondolkodni. Első lépésben válassz ki egy életterületet, és csak arra fókuszálj! Pl. egészség, munka, magánélet, pénz, kapcsolatok… Ezen belül konkretizáld tovább, mi az, amit nem szeretnél és mi az, amit viszont igen. Hogyan szeretnéd érezni magadat a jövőben? Fogalmazd meg, hangosítsd ki, érezd át - és ha valóban ez a tiéd, akkor kezdj el tenni érte.

Eleinte érdemes részletes cselekvési tervet felállítani magadnak, amit napról napra következetesen és kitartóan be is tartasz, hiszen ez növelni fogja az önbizalmadat. Arra is érdemes felkészülni, amikor az elméd tiltakozásba kezd, és a kifogásait suttogja a fejedben. Vedd észre ezt a működést, és készülj fel előre ezekre a helyzetekre, pl. hogy mit fogsz csinálni akkor, ha esik az eső, de te eltervezted, hogy futni fogsz.

Új élet új szokások - gyere és tarts velünk, ha szeretnél lépésről lépésre felkészülni a változásra.

GONDOLKODÁS

„Amin a figyelmed van, az növekszik.” – tartja a mondás. Nálad mi van éppen porondon? Még van idő, hogy az év végét elégedettséggel zárhasd!

Az első, szeptember 9 – i CÉLKITŰZŐ kiscsoportos workshopom résztvevőivel az „önismereti utazás” során olyan korlátozó hiedelmekről, gondolatokról is beszélgettünk, melyek nem vagy csak nehezen engedik a változást, pedig ezek a mondatok többnyire már nem is relevánsak jelen életünkben. „Ugyan már Móni, nálad ezt más jobban tudja!”… „Egyszer már jól sikerült, másodszor biztos nem fog!”… „Mi van, ha senkit nem érdekel a mondandód?” Amikor hajlandó vagy érzékeny lenni önmagadra és elismerni, felismerni a belső monológod titkos vagy kevésbé titkos üzeneteit, akkor van esély a változásra.

Te mire figyelsz éppen – arra, hogy miért lehetséges valami a számodra vagy arra, miért nem?

TM TIPP, hogy felülírd korlátozó nézőpontjaidat:

  1. Válassz egy számodra megoldandó konkrét témakört. Pl. hogyan öltözködhetnék nőiesebben?
  2. Gyűjtsd össze írásban a hozzá kapcsolódó, fejedben megjelenő korlátozó gondolatokat! Pl. ilyen magassággal és testsúllyal nem lehetek az, mert egy igazi nő törékeny és kismellű vagy egy nőies nő magassarkút hord, de a bütyköm miatt én nem tudok…
  3. Gyűjts össze minél többet, majd válaszd ki a számodra 5 legerőteljesebbet!
  4. Egyesével húzd át őket piros filccel, és írd mellé nagy betűkkel, hogy BAROMSÁG!
  5. Végül egyesével indokold meg, miért nem igazak ezek az állítások!

Próbáld ki legalább egyszer egy nézőpontoddal, és figyeld meg, mi történik ezután belső világoddal! De tudod mit? Ne hidd el nekem – csak kísérletezz!

Jó, hogy itt vagy!

Szeretettel, Móni!

 

Figyeld felületeimet, hiszen hétről hétre új témával érkezem. Ha pedig értékesnek ítélted ezt a blogcikket, és szeretnél még olvasni tőlem, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

 
Tánczos Mónika stíluscoach