Van választásod!

Vetkőző 8. rész

Milyen más választásod van a falak felhúzása, befeszülés és kontrollból cselekvés helyett? A Vetkőző 8. részében személyes példákon keresztül ehhez adok gyakorlati segítséget.

Nekem óriási bátorság kellett hozzá, hogy először csak egy kicsit is megengedjem magamnak, hogy a kisebbrendűségi érzés vagy a falak felhúzása helyett mást válasszak, mára viszont egyre bátrabb vagyok.

Az elmúlt napokban két eseményen is részt vettem, ahol megtapasztalhattam milyen az, amikor valami mást választunk. Az egyik esemény egy továbbképzés volt, ahol elegáns, letisztult környezetbe csöppentem. Korábban megjelent bennem a kisebbrendűségi érzés hasonló helyzetekben. Most viszont mást tapasztaltam: Kíváncsi voltam és nyitott, élveztem ezt a közeget. Korábban mindenkit szebbnek és jobbnak láttam magamnál. Boldog vagyok, hogy most mást tapasztaltam. A másik esemény az idei első Stílus Klub volt, amelyen sokan most először vettek részt. Őket kérdeztem arról, hogyan érezték magukat egy új helyzetben. A hölgyek visszajelzései pozitívak voltak, egy megtartó közegben érezték magukat, nem voltak kívülállók, hanem egy formálódó közösség részei.

De mi van azokkal a helyzetekkel, ahol megjelenik a kényelmetlenség?

Szeretném elmondani neked, hogy van választásod! Mit jelent ez? Hívd segítségül a kérdéseket:

Milyen más választásokat tudnál hozni a kényelmetlen helyzetben? Jelen vagy? Esetleg szétszórod a figyelmedet? Megvizsgáltad már, hogy mi más lehetséges itt? Mi más lehetséges még ahelyett, hogy szétfeszülsz a különböző szerepekben? Hogyan lehetsz jelen a kihívásokkal? Mit kezdhetsz a kényelmetlenséggel?

Ne feledd, egyetlen lépéssel indulunk! 

Az elefántot falatokban lehet megenni. Ha ma teszel egyetlen egy lépést, azzal máris előrébb vagy. Elmozdultál a vágyaid vagy igényeid irányába. Segítségül hívhatod az öltözködést:

Tudtad, hogy lehet otthon is szép ruhát viselni? Színes kardigánt vagy pólót felvenni? Csinosabb nadrágban főzni? Mindig van más opció és van más lehetőség. Az öltözködésben és az élet más területein is.

Te mi mást választhatsz a falfelhúzás helyett, hogy teres, könnyed és örömteli tudj maradni? Játssz, és érzékeld, mi történik veled a kérdések, új választások hatására! Mi történik veled, ha könnyedséggel, kíváncsisággal, játékkal fordulsz a saját igényeid felé?