Ítélet helyett

 

Ebben a blogcikkben személyes példámon keresztül mesélek Neked az ítéletekről, amik ha nem uralkodnak el a gondolataimon,  talán én és a businessem sem itt tart.

A havonta rendszeresen megrendezett Stílus Klubban november 21-én különleges vendéget üdvözölhettünk a Lakás Stúdióban, ugyanis elfogadta a meghívásomat Csalár Bence divatújságíró, könyvszerző, divatszakértő, aki elhozta legújabb könyvét is.

Első benyomás…

Bencét először a social médiában láttam, követni kezdtem különböző platformokon, ahol főként a fenntarthatóságról beszélt. Be kell, hogy valljam, amit akkor meghallottam Bence mondandójából, nekem, kisvárosi szakemberként, elérhetetlennek tűnt, így azonnal be is kapcsolt a kishitűségem, rangsoroltam magunkat: ő olyan okos, jövőbemutató, híres… - milyen gyarlóság is ez, hogy másoktól tesszük függővé a saját magunk értékességét…

Ez az elgondolásom, a „magam fölé helyezés” azonban falsnak bizonyult, mint megtudtam, csak az információ hiányára utalt, mert a fenntarthatóság önmagában nem azt jelenti, hogy éveken keresztül ne vegyél semmit - a titok inkább abban van, hogy első körben a fejlődést mindig az egyén szintjén érdemes mérni. 

Sokszor olyan dolgokon morgunk, amikre nincs ráhatásunk, pl. milyen az idő vagy miért így neveltek a szüleink. Amikor valami változást szeretnénk az életünkben, gyakran leszünk türelmetlenek, és például azonnal soványabbak, izmosabbak szeretnénk lenni, de gyakran a folyamatos halogatás miatt valahogy elfogynak a napból az órák. Csakhogy ezek nem rajtunk kívülálló dolgok, amik csak úgy megtörténnek. Bármikor van lehetőséged valami mást választani.

A személyes fejlődésben lenne a lényeg, hogy önmagunkhoz képest milyen más választást hozhatunk a megszokottaktól eltérően. Csak egy lépés minden nap a céljaid felé, mert ez nem egy sprint, hanem maraton. És itt most nem csak a fenntarthatóságra gondolok, hanem úgy általánosságban…

Kapjuk rajta magunkat tudatosan, hogyha a social media által határozzuk meg a saját értékünket, soványságunkat, nőiességünket.  A testünk ebben nagy segítség, azonnal jeleket fog küldeni nekünk, ha nem a saját utunkat járjuk. Figyeld csak meg, hogy érzed magad egy 10 perces, céltalan social media pörgetés után! Feldobódsz, jó lesz a kedved, kedvesebb leszel és motiváltabb másnap a munkában? Vagy inkább befeszülnek az izmaid, melankolikusabb és zavartabb leszel?

Próbáld ki, és tegyél minden nap valami “fenntarthatóbb” dolgot az életedért, csak eggyel több lépés minden nap… és azt fogod észrevenni, hogy kialakult egy új szokás, ami felszabadít.

Első találkozás...

 

Éppen villamossal utaztam, amikor velem átellenben megláttam Bencét, aki rám és a kis pakkomra pillantott, és egy kedves mosoly futott át a tekintetén. Magamban azt találgattam, hogy ez a fiatal srác vajon mit gondol rólam, hogy ennyi idősen mit keresek egy ilyen eseményen... Ez is egy fals ítélet volt, hiszen nem tudhatod, kinek mi jár a fejében veled kapcsolatban. Ne gyárts prekoncepciókat! „Legyünk nyitottak a másikra, ne ítélkezzünk!”, ahogy Bence fogalmazott a Stílus Klubban tartott beszélgetésünkkor! 

És hogy milyen igazából Csalár Bence?

Végtelenül kedves, intelligens személyiség. Mint kiderült, abszolút azt az értékrendet képviseli, ami az én szívügyemmel rezonál - szabadság, kreativitás, fenntarthatóság, testtudatosság, egyediség, stílus,  ízlés, önismeret - biztosan lesz folytatása a beszélgetésünknek.

A Stílus Klubról…

Nagyon különleges esemény volt, fantasztikus hangulattal. Feltették kérdéseiket Bencének a hölgyek, és bátran állíthatom, hogy ez a téma még inkább összehozta a közösséget, mindenki rá tudott csatlakozni a kapcsolódási pontra. 

A rendezvénynek biztosan lesz folytatása, ezt már megbeszéltük, de úgyis küldöm majd az infókat. Addig is, december 14-én egy évzáró Stílus Klubbal várunk Titeket, lesz tánc, finom falatok, pezsgő, ajándékok, csodaszép ruhák, és persze gyönyörű nők, akiket ítélkezés  helyett meg is ismerhetsz…

Jó kis évvégi záró party, hogy a karácsonyi rohanás és sürgés előtt „kilazuljatok”.

“...mert jó szeretni és szeretve lenni”

Tánczos Mónika

Önismereti és stílus - coach