Álomból valóság

Október 30 – án a Facebook oldalunkon online, élőben kávéztam Veletek és kedves vendégemmel, Péntek Dettivel, aki a megújult zalaegerszegi PDB Szépség Stúdió egyik tulajdonosa.

Ezeknek az élő online beszélgetéseknek eredendően nem terveztem különösebben meghatározott célt, egyedül az vezérelt, hogy “együtt talán könnyebb, mint egyedül”. Tulajdonképpen arra gondoltam, hogy ahogy járok – kelek a világban és megszólítanak hús – vér emberi történetek, azt szívesen megosztanám veletek is, ki tudja, kinek melyik mondat talál be, inspirál a fejlődésre.

Ebben a blogban a beszélgetés esszenciáját olvashatod. Amennyiben érdekesnek találod a témát, kattints a linkre, és nézd meg a videót YouTube csatornánkon, ahol további izgalmas kérdésköröket is találsz: önazonosság, szépség, könnyedség, prémium kategóriás ruhák és mi Nők.

A második adásunk témája - Álomból valóság

Ahogy belép Detti a Lakás Stúdiómba, látszik, hogy komolyan szerveznie kell az életét, hogy a teendők ne sodorják el - kissé érződött, hogy a reggeli első futam már meg is volt - de az látszik, hogy vérprofi és hatékonyan szereti tölteni az idejét. Egy kis ruhapróba a női léleknek, egy könnyű kávé a lecsendesedéshez, és már forog is az élő videó.

Detti és tulajdonostársa, lánya Bianka, pár napja nyitották meg új, rendkívül elegáns és exkluzív szépség stúdiójukat. Évek óta van szerencsém velük dolgozni workshopok és ’Átalakítjuk élményfotózások’ alkalmával, és számomra rendkívül inspiráló látni, mekkora utat jártak be. Személy szerint engem megerősít abban a hitemben, hogy „meg lehet csinálni”.

Meghívást kaptam a megnyitóra, és bevallom az ott elhangzott beszéd fogott meg annyira, hogy most Detti a vendégem. Tele volt hálával, szakmai és emberi tisztelettel, hittel, elismeréssel, de a közel 25 év kihívásairól is sebezhetően mesélt – felemelő és finom, illatos életérzés fogott akkor el.

Az élő videóban beszélgettünk a múltjukról, anya – lánya közös karrierjének alakulásáról, az új Stúdió megnyitásáról, az előkészületekről, hogy egyáltalán mi adta az inspirációt a megújuláshoz… És megérkeztünk a jelenbe, a kettőnk szakmáját leginkább összekötő „kapocshoz”, a Nőhöz!

Detti és jómagam is kiemelt hangsúlyt fektetünk az egyénre szabott megoldásokra, illetve hiszünk a személyes találkozás erejében. Mint mondja, munkájukban az emberi érintésnek kiemelt szerepe van, és olyan masszázstechnikákat alkalmaznak, melyek maximálisan élvezetessé teszik a kezeléseket, ehhez jönnek az általuk immár 21 éve használt francia Matis kozmetikumok innovatív hatóanyagai, e kettős hatás adja a kívánt eredményt.

A mai nők szépségrutinjáról beszélgetve Detti elmondta, azzal mindenki tisztában van, hogy nem árt krémeket használni az arcra, a testre. Alapvetően adott a mindennapi rutin, amit reggel és este megteszünk, illetve vannak a rituálék, amiket megkapunk a szakemberektől, ezt egy kis pluszként érdemes rendszeresen megadni magunknak. A mai világban mindenki vágyik a törődésre, és ezek olyan egyszerű dolgok, melyekkel érdemes kényeztetnünk magunknak.

„A test a lélek hajója”

Mindketten tapasztaljuk munkánk során, hogy a testképpel kapcsolatos sztereotípiák rendkívül jellemzők a hölgyek körében. Meg szoktam kérdezni a vendégeimet, ismernek-e olyan hölgyet, aki „szépre szidta magát”… Merthogy ilyet nem nagyon találunk. Elfelejtjük, milyen fontos, hogy szeretettel gondoskodjunk arról a testről, amiben itt és most élünk, ami a lelkünk otthona.

Dehát szoktak jönni az ellenvélemények, hogy de én ilyen vagyok meg olyan vagyok… "Na dehát fogadd el magad" - jön a külvilágból a már – már rutinszerű, utasító válasz.

Itt nyugtatnálak meg, teljesen természetes, ha ettől még rosszabbul érzed magad, mert bizonyos, valami okozza a kishitűségedet, és ha még azzal is szembesítenek, hogy ezt nem tudod megoldani, akkor az nem túl kedves…

Számtalan lehetőség van arra, hogy közelebb kerülj önazonos énképedhez, és ha önállóan elkezdenél ezen dolgozni, akkor hallgasd meg az élő beszélgetést, mert pár hatékony trükköt is elmesélek.

 

1. TM TIPP: Egy egyszerű, de annál hatékonyabb gyakorlat: állj szembe a tükörrel meztelenül, és pásztázd végig a tekinteteddel a tested részleteit – a kezedet, a csuklódat, a karodat, a válladat stb. Mondd el közben magadnak, hogy „ez az én arcom”, „ ez az én karom”, stb. Figyeld magadban a felbukkanó érzéseket, de kérlek, ne akard megsemmisíteni őket, csak hagyd, hogy szabadon történjenek benned az események! 

2. TM TIPP: Biztos vagyok benne, ha kellő kíváncsisággal fordulsz magadhoz, kritika helyett találni fogsz 1-1 olyan momentumot, amit szerethetőnek látsz, és megjelenésed részleteivel helyezd arra a hangsúlyt! Lehet ez a bőröd, az arcformád, amit kiemelsz egy szép kiegészítővel vagy az íves derekad, amit szabásvonallal hangsúlyozol ki. Az apró részletek számítanak, ezekből áll össze a végső benyomás.

 

„A test a lélek hajója.” - ahogy idézi Detti, és ezzel kell áteveznünk egy életen. Adjuk meg neki, amit csak tudunk, és szeressük, mert a miénk. Figyeljünk oda a testünk szükségleteire: ha jól esne egy masszázs vagy egy kis napközbeni pihenés, egy kis törődés mástól, szakember segítségével van rá lehetőség.

Mindketten várunk benneteket szeretettel!

Mit üzennél a hölgyeknek?

„Azt gondolom, hogy egy életünk van, és azt az egy életet próbáljuk meg úgy élni és úgy alakítani, hogy abban jól érezzük magunkat. Amit szeretnénk megtenni, tegyük meg, amit nem szeretnénk, azt pedig ne. Nyilván vannak kötelező dolgok, amiket muszáj megcsinálni, ettől függetlenül találjuk meg a sok rossz dologban is azt a picike jót, ami örömmel tölt el. “ - üzeni Detti.

 

Én hiszem, hogy különös módon szükség van mindannyiunkra, és az élet egy esély ahhoz, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek valójában. Bánjunk magunkkal méltósággal, törődjünk az igényeinkkel, mert akkor tudjuk ezt másoknak is megadni.

“...mert jó szeretni és szeretve lenni”

Tánczos Mónika

Önismereti és stílus Coach